Friday, March 26, 2010

Key West


Key West cunoscut si sub denumirea The Conch Republic este punctul cel mai sudic al americii continentale si punctul terminus la sud al US 1 (United States Highway 1). Este mai apropiat fata de Havana, Cuba, aflandu-se la 106 mile (170 km), decat de Miami, la 160 mile (273 km).

Fort Lauderdale




La 37 km nord de Miami pe coasta Atlanticului se afla Fort Lauderdale, orasul (pentru ca nu exista termenul “municipiu”) de resedinta a Broward County. Este cunoscuta si sub denumirea de “Venetia Americii”, datorita retelei de canale, care impanzesc localitatea si leaga fiecare colt al acesteia cu Oceanul Atlantic.

Wednesday, March 24, 2010

Miami



Despre arhitectura din Miami v-am mai povestit si cu alta ocazie, subiectul, insa, nu este epuizat, atata vreme cat metropola creste, iar zgarie-norii se inmultesc.
Si cum viata americana se caracterizeaza prin “fast face environment”, la fel si constructiile apar ca ciupercile dupa ploaie.

Sunday, March 14, 2010

Art Festival in the Pines


South Florida este foarte “bogata” in manifestari de arta, dar, parca anul acesta luna Martie se intrece pe sine. Chiar daca iernile sunt “usoare” ca un fulg, parca si aici oamenii simt dorinta de innoire si cum altfel sa o faca mai bine, decat “iesind” in lume si expunand din creatiile lor artizanale, atata vreme cat vremea calda temperata o permite inaintea sezonului ploios si cu temperaturi maxime cuprinse intre 90 si 100 grade F (32 si 38 grade C). Dupa succesul Art Festival din Coconut Grove,

Monday, March 8, 2010

Oscar Academy Awards 2010



Cu mare nerabdare si cu cea mai mare satisfactie am urmarit seara decernarii Premiilor Oscar, eveniment cunoscut de noi toti din frageda tinerete, dar care, in fiecare an, mi se parea insuficient de putin transmisa la televizor. Totul se rezuma la cateva imagini preluate de la posturile de televiziune straine, cateva fraze cu lista castigatorilor, apoi asteptam luni de zile sa vedem la cinematograf Marele Film premiat. Pana cand,

Tuesday, March 2, 2010

Miami Int'l Orchid Show February 26-28th, 2010

                                                                                      
In fiecare primavara Miami este gazda numeroaselor expozitii de orhidee. South Florida Orchid Society a fost, de data aceasta, organizatoarea celei de-a 64 editii a Festivalului Orhideelor. Devenita nu numai traditie, dupa succesele anilor anteriori, ci si cea mai mare manifestare de acest gen din Florida, expozitia este un adevarat festival floral. La final de februarie timp de trei zile la Convention Center al Doubletree Hotel Miami (in semn de “martisor”) floristi specialisti sau doar amatori in cresterea orhideelor au oferit un adevarat paradis floral tuturor vizitatorilor ca “sfarsit de iarna” tropicala.
Deoarece

Monday, March 1, 2010

Reteta de mititei



Click to play this Smilebox recipe: Reteta de mititei
Create your own recipe - Powered by Smilebox
free digital recipe page created with Smilebox



In cele ce urmeaza, va divulg taina celui mai de pret preparat culinar, care ne cinsteste numele in tara intreaga si in strainatate, reteta de preparare a mititeilor nostri laudati in toata lumea.
Fac acest gest, deoarece