Tuesday, March 2, 2010

Miami Int'l Orchid Show February 26-28th, 2010

                                                                                      
In fiecare primavara Miami este gazda numeroaselor expozitii de orhidee. South Florida Orchid Society a fost, de data aceasta, organizatoarea celei de-a 64 editii a Festivalului Orhideelor. Devenita nu numai traditie, dupa succesele anilor anteriori, ci si cea mai mare manifestare de acest gen din Florida, expozitia este un adevarat festival floral. La final de februarie timp de trei zile la Convention Center al Doubletree Hotel Miami (in semn de “martisor”) floristi specialisti sau doar amatori in cresterea orhideelor au oferit un adevarat paradis floral tuturor vizitatorilor ca “sfarsit de iarna” tropicala.
Deoarece
relocatia noastra in aceasta lume a facut ca orhideele sa devina florile mele preferate, nu se putea sa scapam acest eveniment. Chiar daca fiecare Garden Center, de unde am mai cumparat flori era o adevarata gradina botanica, nimic nu s-a comparat cu acest festival.
Pe o suprafata de 17 000 mp au fost expuse peste 500 000 de orhidee si articole legate de cresterea si aranjamentul acestora, care au fost admirate de peste 15 000 de vizitatori. Ceea ce face acest festival unic sunt varietatea mare a speciilor de orhidee expuse, aranjamentul si numarul mare al articolelor puse in vanzare. Timp de trei zile nu numai ca puteai admira, dar puteai cumpara cele mai deosebite orhidee de la cei mai buni specialisti sositi din cele mai indepartate locuri, China, Taiwan, Japonia si desigur, gazdele din south Florida. O alta unicitate a acestei editii a fost data de picturile, sculpturile, arta fotografica si bijuteriile incadrate in manifestare, evident, toate cu vanzare. Te mai puteai abtine?...
Mie mi-a fost foarte greu sa aleg orhideea, pe care s-o cumpar si s-o duc acasa, as fi vrut sa am cat mai multe, incat nu stiu care au fost criteriile juriului in deliberarea si acordarea “The Grand Champion Trophy for the best orchid in the show”.
Pentru mine a fost o experienta unica faptul ca am fost acolo, am vazut si am aflat atat de multe detalii despre speciile de orhidee si cresterea lor. La final alegerea mea s-a oprit la Cattleya Hawaii. Este o specie de orhidee din Hawaii cu floarea mai mare decat palma mea, de culoare mov deschis si pistil alb-galbui cu parfum delicat, care si-a gasit locul potrivit la lumina filtrata de palmierul de la geam. Alaturi de ea isi inalta bobocii un pui, Hawaiian Charisma Hawaii, tot o specie de Cattleya, ale carei flori rosii si parfum abia astept sa le admir.  

Potrivita, nu-i asa, tema acestui festival “Passport to Paradise”?

Priviti si… Enjoy!
























1 comment: